1800 gram
kycklingfilé 2 dl majskorn 1 st purjolök 4 dl lätt creme fraiche 1 msk tomatpurré 1 tsk chilipulver 0,5 msk paprikapulver 1 st chilifrukt 2 tsk honung 2 tsk salt 2 krm peppar 2 dl riven ost1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Strimla kycklingen och purjolöken. 3. Häll majsen i bottnen på en ugnsfast form. Lägg kycklingen över majsen, salta och peppra. Lägg purjolöken över kycklingen. 4. Blanda creme fraiche, tomatpurré, kryddor, honung och finhackad chili. Bred smeten över kycklingblandningen. Toppa med riven ost. 5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kycklingen blivit genomstekt.
4 kycklingfileérca 200 g färska champinjoner2 schalottenlökar3-4 msk kycklingfond100 g ädelost4 dl grädde1 msk kinesisk sojasalt, pepparDela kycklingen i mindre bitar och stek i lite smör
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Till kvällsmat testade jag att göra en fantastiskt god och krämig kycklinggratäng som jag serverade tillsammans med blomkålsris och sallad, receptet hittade jag på matplatsen
I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Krämig kycklinggratäng med tomat och basilika, 4 portioner. Krämig kycklinggratäng med tomat och basilika, 4 portioner
Den här kycklinggratäng är perfekt vardagsmat, snabb att tillaga och näringsrik. Jag kokade rött ris till min kycklinggratäng, men det tar lite extra lång tid, så vill du att maten ska vara klar lite snabbare än så, då rekommenderar jag jasminris istället, eller varför inte pasta
Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med chicken&steak och stek till fin färg. Vispa ihop Cantadou, crème fraiche, grädde och buljongtärningar och pepparmix, låt det koka ihop sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.