Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chili och färsk rosmarin
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Häll ut degen i långpannan och tryck ut den med mjölade händer. Gör många hål med fingrarna i brödet. Ringla olivolja över brödet och strö över flingsalt och hackad rosmarin
Med kökstjänst avser vi att en familj ansvarar för att laga lunch och middag, inklusive diskning. Kvarta tomaterna, finstrimla basilikan och hacka rosmarinen
Focaccia medrosmarinoch halvtorkade tomaterDu behöver. olja att pensla med. färsk rosmarin. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt lite av mjölken, rör tills jästen löst sig
Pensla brödet med olivolja och strö över rikligt med flingsalt och toppa det hela medrosmarin. Anna serverar focaccian tillsammans med tillbehör som smör, fetaost, oliver, påläggsmat (typ prosciutto, salami, breasola), körsbärstomater, röd paprika och då fungerar det som en lätt lunch eller kraftig fika
Ingredienser 200 g Risoni 3 tsk Olivolja 4 st kycklingbröst 1 nypa Salt 1 nypa peppar 1 st gul lök (i skivor) 2 st vitlöksklyftor (hackade) 1 nypa chiliflagor 1 msk finhackad färsk rosmarin 1
I går bakade jag några väldigt goda frallor med soltorkade tomater ochrosmarin, passar lika bra till frukost som till att tugga på till pastan eller den grekiska salladen
2 kg fast potatis, med skal 1 kg körsbärstomater 2 dl olivolja 100 g vitlök, klyftor med skal 15 g rosmarin 1 msk tomatpuré 150 g färsk timjan salt peppar
Ochmed tanke på att sommaren är högsäsongen för tomater så gäller det att passa på att laga till så mycket gott som vi bara kan, av de härliga röda grönsakerna/bären/frukterna
Efter en rätt stressig vecka med en försmak av kommande jobbveckor med dagis, jobb, matlagning på en kvart och mer matplanering för att få fram god och nyttig mat på bordet så känner jag att det är skönt att det är helg nu
Lägg ägg och bacon på mackan och toppa med tomater ochrosmarin. -) Påskmat bryr jag mig inte om i år, det är ju som julbord och det är jag verkligen inte sugen på så ikväll ska vi avnjuta en god meny med räkor och oxfilé som huvudingredienser och i skrivande stund står rödvinsåsen och reducerar på spisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.