Köttfärsgratänger har jag bjudit på förr vid flera tillfällen, men den här gången gjorde jag den lite annorlunda med hjälp av en smaksatt creème fraiche
Smakaavmed kokossocker, balsamvinäger och eventuellt mer salt. Extra effektivt blir lykopenet om tomaterna upphettas, så ät gärna tomatsoppa, ugnsbakade tomater, ugnsbakade körsbärstomatermed mozarella, ketchup (helst utan socker förstås), en smakrik tomat- och paprikaröra och tomatpuré
Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en slät sås. I receptet skulle man använda hela soltorkadetomater men jag hade en burk med kräm på soltorkadetomater i kylskåpet som jag använde istället, det fungerade väldigt bra
Testade denna gång ett recept av Tommy Myllymäki och Lisa Lemke på kycklingburgare som fått smakavsoltorkadetomateroch oliver serverade tillsammans med en basilikadressing
När jag var hemma igen så lagades det en fläskfilégryta medsmakav basilika ochsoltorkadetomater. Smakaavmed mer salt och peppar och lägg till sist i basilikan
Jag måste erkänna att jag blir hungrig bara av att tänka på det här receptet. Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkadetomateroch en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Min syster var ute och åt hos oss och vi bjöd på kycklingfilé medsmakav vitlök ochrosmarin. Bryn dem i smör i en stekpanna och krydda med salt, peppar ochrosmarin
Tillsätt resten av vattnet, olja, honung och salt. Läs upp jästen i lite av det fingerljumma vattnet. Häll ut degen i långpannan och tryck ut den med mjölade händer
Smakaavmed kryddor vid behov och servera sedan med valfritt tillbehör. Det går att äta pastasåser utan att servera med vanlig pasta, det finns så mycket alternativ, antingen med sallad, zucchinispagetthi, stekt vitkål eller bara med kokt broccoli – bara ta något man själv tycker om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.