När jag var barn och bodde på missionsstationen i Congo hade vi egna höns som försåg oss både med ägg och kött, och söndagsmiddagen bestod ofta av just höns
Häll risetmed grönsakerna i en skål eller på en tallrik och lägg pinjenötterna ovanpå riset. Servera gärna med vitlöksbröd till samt naturell yoghurt utblandat med lite vatten, gurka, salt och vitlök och ett par isbitar i
Blanda ihop alla ingredienserna för marinaden i fryspåse och lägg även i kycklingfiléerna. Eftersom kycklingfiléerna är halverade behöver det inte stekas allt för länge
Krydda med salt och peppar. Quornfiléerna marinerades i köpt marinad, vanlig med någon allroundsmak. Tillsammans blev i alla fall risetoch filéerna jättegoda
Lime- och örtmarinerad kycklingfiléKycklingfiléer marineras och ugnsteks sedan med sin limemarinad. Lägg upp, garnera med färsk salvia och rosmarin och servera kycklingbitarna ljumma eller kalla
Krydda med peppar. Skala räkor, morötter och ingefära. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär morötterna i små tärningar och riv ingefäran fint
En enkel vardags grillning med kyckling som grillas samtidigt med lite goda grönsaker, i köket rostar man lite potatis och gör en läcker kall yoghurtsås
Skala och tärna potatisarna och stek dem i stekpanna med lite salt tills de har blivit mjuka. Marinera kycklingfilén i lite soja, olivolja, vitvinsvinäger, grönsaksfond och en hackad vitlöksklyfta
Skala och finhacka ingefäran och vitlöken. Strimla vitkålen och dela champinjonerna. Rör samman sesamoljan, ostronsåsen, hoisinsåsen, sojan, vinägern och sockret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.