Kycklingburgare med rökt paprikadressing
I Nadjas kök
I Nadjas kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 burgare
  • 1 sm
  • 1 smartpoints Lättmajonnäs
  • 1 kg kycklingfärs
  • 1 msk olja
  • 60 g finriven ost
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 3/4 tsk salt
  • 4 msk mellanmjölk
  • 2 dl lätt majonnäs
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1/2 riven vitlöksklyfta
  • 2 msk gräddfil
  • 35 smartpoints totalt och för dressingen är det 24 smartpoints Jag gjorde kycklingburgarna lite mindre än vanliga och fick 16 stycken av denna sats. Det gör att en burgare blir 2 smartpoints och 2 smartpoints för dressingen. På bilden ser du Pågens mindre hamburgarebröd Sliders, de är 3 smartpoints styck. EDIT: Alternativ 2: Jag har räknat om detta recept efter WW Flex nollpointsvärde och valt det så här: Kycklingburgare: ersätt kycklingfärs med mald kycklingfilé och välj 12 % riven ost istället för 17%, då blir hela satsen för kycklingburgarna endast 5 smartpoints, väljer man att äta 2 burgare så är det 1 smartpoints man ska räkna för dem. Rökt paprikadressing: Alternativ 2: välj 0 % grekisk yoghurt istället för gräddfilen. Då blir hela satsen 21 smartpoints för dressingen. Alternativ 3: MEN om man gör tvärtom och använder Larsas 0% grekiska yoghurt som bas och lägger till 4 msk lättmajonnäs istället så blir det total 6 smartpoints för hela satsen. Vid 8 delar av dressingen så är det då endast 1 smartpoints Sammanfattningsvis: Kycklingburgare alternativ 1 = 2 smartpoints för 1 burgare Alternativ 2: 2 burgare blir 1 smartpoints Rökt paprikadressing (räknat på 16 delar): Alternativ 1 = 2 smartpoints, Alternativ 2 = 1 smartpoints, Alternativ 3 = 0 smartpoints
  • 16 stycken av
  • 2 sm
  • 16 stycken av

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.