Kycklingbollarmed avokado- och nektarinsallad,. Till kycklingbollarna behövs. Gott, nyttigt och fräscht med en rätt som inte kräver potatis, ris eller pasta
Smaka av med salt, socker, currypasta och lime. Servera med limeklyftor och ris. Börja med att blanda kycklingfärsen med äggula, 1/2 msk röd currypasta, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Stek lök med currypastan i lite olja och blanda ner 1 tsk salt, kokosmjölk och vatten, låt allt koka några minuter. Lägg i morötterna och kycklingbollarna och låt koka i runt 10 minuter
Såå lite fredagsmusik, Syster Sol med Dirty Jens. Barnen och jag hade tapas tillverkning i fredags, då gjorde vi bland annat det här som blev en riktig höjdare
Jag gjorde min egen kycklingfärs genom att mixa ett stort och fint majskycklingbröst med skinnet borttaget, men du kan precis lika bra använda färdigmald kycklingfärs
Kycklingbollarmed risotto och grönsaker. Perfekt mat att plocka med själv. Börja sedan med att finhacka löken och rensa kycklingfilén som du skär i små bitar
Alltså, denna kväll blev det kycklingbollarmed citron. Sen skulle de stekas i olja och där får man passa sig så man inte bränner sig då det skvätter rejält med olja
Servera kycklingbollarna tillsammans med ris och ingefärsstekta sojabönor. Blanda färsen tillsammans med lök, chili, ingefära, ägg, limesaft, salt och svartpeppar och ströbröd
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. En favorit här hemma är thaismaker - lime, fish sauce, ingefära, vitlök, chili
Jag tänkte faktiskt dra till med en härlig, snabb vardagsrätt – såna kan man aldrig få för många av. Du kanske också gillarSnabb pastasås med lax och dillCitronhollandaise med färska örterUgnsbakad lax med citron- och dillsås ca 25 minuter
Här kommer ett gott och snabbt middagstips. 3 - 4 portioner. 1 finhackad gul lök 1/2 röd strimlad paprika 1/2 strimlad gul paprika 1/2 strimlad grön paprika 400 gram kokosmjölk 1 tsk sambal oelek ( minska om ni inte gillar stark mat) 1/2 lime 2 burkar
Lägg ner suger snaps peas och lax och låt dem koka med några minuter. Krossa citrongräset med knivskaftet, lägg ner det och koka 5–10 minuter, medan du förbereder resten
Ingredienser Portioner. 4 2 morötter 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 900 g potatis (gärna Cheriepotatis) 2 msk rapsolja 4 dl kokosmjölk alternativt halva mängden grönsaksbuljong 1 liten röd chili 1 msk riven färsk ingefära 3 msk grovhackad koriander salt och peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.