Montera allting på tallrikar, jag gjorde så att såsen lades först somen spegel, därefter sattes en klick av det stekta grönsakerna påoch till sist på toppen trancherad kycklingfile
Skär kycklingen i lagom stora bitar lägg i pannan, salta och peppra. Börja med att sätta på vattnet till pastan och koka pastan enl anvisning på förpackningen
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Det fick bli kyckling med smak av dragon och bacon. Hade allt som behövdes till en lördags meny. Häll såsen över kycklingen och rör ner hälften av baconet, koka upp
Stek löken i smöret tills den tar lite färg, tillsätt kokosmjölk, sojasås och peppar. Småkoka några minuter och tillsätt sen jordnötssmör och hackade jordnötter
Oftast använder vi samma gamla enkla marinad med thai-chilisås när det är dags att grilla kyckling. Blanda alla ingredienser till marinaden i en liten skål eller kanna
Skölj och ansa kycklingfiléerna. Det blev en bra mix till kvällens middag. Hetta upp flytande smör och fräs kycklingen på hög värme några minuter så att den får lite färg
För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
HÄR finns även recept på tilltagning av FRYSTA kycklingklubbor. FÄRSKA kycklingklubbor är behändigt. Grilla dem sedan, för att få till den perfekta krispiga ytan, eller låt de gå färdiga i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.