Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccoli och purjolök, smula över ädelosten
Det var längsen jag bjöd på ett enkelt och gott recept, vi har helt enkelt bara ätit tråkigt haha. Jag letade fram en påse spenat i frysen och resultatet blev
Idag blev det en tur in till stan, några nyöppnade butiker och jag måste kolla dessa… upptäckte att jag har väldigt mycket på jobbet så jag behöver inte jaga prylar inne i stan
1Jag slog äggHacka löken i små bitar och svamparna i 4-6 bitar. 1Stek lök och svamp i en stekpanna med lite olivolja på medelhög värme tills vi ser att löken börjar bli transparent. 1Tillsätt färsk spenat, salt efter smak och koka i några minuter tills det är reducerat. 1Medan spenaten kokar, smuler du den grillade kycklingen och hugger upp den. 1Tillsätt kycklingen i pannan och stek den i några minuter med grönsakerna. 1Tillsätt sedan osten i bitar och den avdunstade mjölken. Rör om några gånger och koka 3-4 minuter på låg värme tills osten har smält helt. 1Rulla ut smördeget och sticka basen där vi ska placera fyllningen med en gaffel för att förhindra att den sväller. 1Täck hälften av smördeget med fyllning av kyckling, grönsaker och ost och lämna ett utrymme runt det för att stänga det. 1Vik smördeget och försegla kanten med hjälp av en gaffel. 1Placera i ugnen förvärmd till 200 ºC och baka i cirka 25-30 minuter tills vi ser att smördeget är väl gjort
MMM, det är verkligen supergott och eftersom jag har haft både extra gorgonzola och baby spenat i kylen så struntade jag i cannellonin och gjorde detta istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.