Kyckling medcitronoch oliver, smaklig måltid. Efter en härlig dag med barn och barnbarn så äter L och jag grekisk inspirerat, i morgon blir det mera snickeri hos sonen
Jag har redan ett liknande recept i arkivet men detta med rikligt med vitlök och en skvätt vin smakar helt annorlunda och lite mer medelhavskt på något sätt
Lägg ner detta tillsammans med vatten, herbamare och dijonsenap. Skölj av kycklingen, skär av skärtdelen (det är bara en fettbit som någon lärde mig att man skulle ta bort) pressa över citronsaften, salta och peppra runt hela kycklingen
Det är ett väldigt enkelt recept men samtidigt så gott – kyckling medcitronoch persilja. Jag äter kycklingen tillsammans med potatis till lunch men om du vill äta färre kolhydrater, så är en fräsch sallad med oliver, fetaost, pumpsfrö och lite olivolja över, riktigt gott
Oavsett vilket så är detta en sån där smidig maträtt där man öser ner det mesta av middagen i en och samma form, puttar i den i ugnen och sysselsätter sej sedan med annat under tiden
Lyft över kycklingen till formen och gnugga där in oljan medcitronsaften på skinnet. När jag hade tjejerna hemma så bjöd jag på kycklingen tillsammans med ugns (brända) rotfrukter och skysås
Till kvällens middag bestående av baconlindad kyckling och råris valde jag att göra två såsiga tillbehör i form av en kall yoghurtsås med smak av citron- och örter och en ärtpesto
Tack för alla recept och tips på vad jag kan göra medcitron. kryddor, jag använde mig utav salt, tatli biber och timjan men du kan ha vanlig svartpeppar om du vill det med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.