Nettans snabba Vitlökskyckling och Tagliatelle medKyckling, Spenat & Vitlökssås. Fördelen med denna kyckling är att du faktiskt KAN göra den i förväg och sedan värma på när gästerna kommer
Dela kycklingfiléernalängsmed så det blir två filéer av varje filé och skär dom sedan i strimlor. När kycklingen är klar tillsätter du Milda vitlök & örter, grädden och soja
När jag växte upp åt vi alltid helstekt kyckling på söndagar, och det var mer eller mindre den enda dagen i veckan som min lillebror verkligen åt med stor aptit
Om man helsteker kyckling och fyller den med örter & vitlök så får man saftigt kött och smakrik sky. Häll på lite vatten och ös kycklingenmed skyn några gånger
½ dl kycklingfond. Häll på grädde och fond, samt riv över parmesan, krydda ev med salt och peppar. Lägg de frysta filéerna i en ugnsfast form, pressa över en vitlöksklyfta på varje filé
Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
Fryst kycklinginnerfilé är en favorit. Servera med sallad och bröd, ris eller potatis. Denna gång blev det en grönsallad och vitlöksbröd till, men det är ju såklart valfritt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.