Det som är så speciellt förden här maten är att den har djärva smaker som bittert och kryddigt och det är på grund av att man använder otroligt mycket vitlök, chilipeppar och den speciella smaken som man får av Sichuan peppar
Receptet kommer ifrån Zetas folder "Mat för minglare", så gör även fetaoströran. Till salladen blev det kycklingfilé som fått ligga i marinad över natten, bara till att skiva upp dendagen efter, riktigt smidigt
Kung pao kyckling är en av dessa rätter som nästan alla ätit (Ibland utan att ens vetat om det. I istret eller oljan stek på kyckling på medelvärme tills den börjar bli "vit"
Det var bara synd att jag var lite förkyld, så smaken kom inte till sin rätt. Det är väldigt farligt att man kryddar för mycket, så det fick bli lite kryddor på bordet
Som ni kanske förstår så gillar jag att panera i grillchips och det fanns med i dagens recept också. Häll lite olja försiktigt över och strö över salt, peppar
Ris (vi prövade ett basmatiris vid namn Al Amir, ett förhållande vis kort ris men väldigt gott). Det här är en av våra favoriträtter, tomatris med kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.