Delakycklingen i mindre bitar och stek. Blanda i övriga ingredienser och låt koka ihop i ca 10 minuter (späd ev med vatten). 500 g kyckling (grillad/fileer). 100 g philadelfiaost vitlök och örter
) Hur som helst, när dottern lagade mat i tisdags bjöd hon på Indisk kyckling, först provlagad på skolans hemkunskap och dessutom betygsatt med "dagens stjärna"
Hittade bland annat flera påbörjade kycklingförpackningar, flera nästan tomma grönsak- och bärpåsar och en halvfull påse med fisk, och för att slippa slänga maten har vi den senaste tiden lagat mat på det vi hade i frysen, bl a fisk- och broccoligratäng, massaman-gai - kycklinggryta och jordgubbssås, och i helgen lagade vi en kryddig kycklingàla Indien med en otroligt smakrik sås, inte stark, utan bara full av smaker
När vi reste runt i Thailand i två månader så gick jag på flera matlagningskurser och lärde mig laga fler thailändska maträtter, bland annat kyckling satay (kyckling i jordnötssås)
Kycklingen blev god, det var en spännande ryskinspirerad panerad kyckling med panko (såklart, vanligt ströbröd kan man också använda men det är inte alls lika gott)
Stycka kycklingen i mindre bitar. Krydda med salt, citronpeppar, farin och finstrimlad spansk peppar. Häll på kokosmjölken och lägg i buljongtärning och kycklingbitarna
Stycka kycklingen i mindre bitar. Krydda med salt, citronpeppar, farin och finstrimlad spansk peppar. Häll på kokosmjölken och lägg i buljongtärning och kycklingbitarna
Kycklingkrydda. Medelhavssallad. Krydda kycklingen utanpå och lägg in kycklingen i stekpåsen. Hacka grönsakerna i stora tärnor och blanda ihop med olivolja, citron och mynta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.