Heddal i Telemark en liten by väster om Oslo, det tar dig ca 2timmar att nå dit med bil, och när du väl är där undrar du säkertsom jag över vad som gjort den här lilla Norska byn bland alladessa fjälltoppar så populär och rikskänd, då byn är i storlek avnågra små bondgårdar och ett mindre samhälle inte större änatt ett tiotal hus får plats i centrum blir man ju lite fundersam
Ett av mina favoritländer med spännande mat är Japan, så japanskt matlagning (och kultur) är troligtvis ett inslag som kommer dyka upp i den här bloggen ganska ofta, eftersom jag tycker om att laga japansk mat
Vegan lox. Gravad lax/Smoked salmon (Swe and Eng). (english below). Asså gravad lax. Det var verkligen en av de sakerna jag hade absolut svårast att ge upp som vegan
Svensk husmanskost. Fina svenska råvaror. Svenskt öl och vin. Just nu gäller det nämligen att bjuda på svenska godbitar, eftersom mannen och hans syster är här för att känna å klämma på så mycket som möjligt av vår nordliga kultur
Känns smöret dyrt. Du kan göra eget bredbart som nästan är på pricken som Bregott. Skillnaden är att du kan utesluta skvätten vatten som ingår i köpt bredbart smör, salta efter egen smak och välja den rapsolja du själv gillar bäst
I dag är det faktiskt ingen vanlig dag, det är första vår "riktiga" semesterdag. Och som om att det inte räckte med det så firas det födelsedag här i köket, det är fru Mårtensson som passar på att ha fyllerårsdag denna måndag
Vi ska ta det lugnt i solen i några timmar nu först, se'n ska vi till Kulturens hus här i Luleå och lyssna när Ida och hennes klass sjunger och efter det åker vi på restaurang o firar
Het Kycklingsoppa i influensans tider. Februari, Vabbuari, ja kärt barn har många namn, men det är faktiskt så att i februari så är det även Influensans tider, och den har även kommit och knackat på hemma hos oss
På Berlinresan gick ju jag och min man till en Libanesisk restaurang. Jag blev väldigt inspirerad av maten där och det var väldigt trevligt att få ett stort fat att dela på
Jag älskar kryddstarka och spännande rätter från hela världen, men efter perioder av sådan mat kan jag ibland längta efter de lite enklare och lugnare nordiska smakerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.