Vi serverade rostade rotsaker (potatis och morot) till och en fräsch grön sallad. Det blev roulader med ädelost, rostade rotsaker och sallad till huvudrätt och till efterrätt hade jag gjort en Daimpannacotta…mumselimums
Jag hade någon cm kvar i botten (spara för att ha på vaniljglass ihop med kanel senare). Rolig kväll. Det fanns inte tid att låta den koka till kola, så istället gjorde jag fem stycken minikladdkakor med smak av kola och kardemumma, och tunna skivor päron
Vispa äggulorna pösigt med florsockret. Ikväll har vi provat en ny dessert som jag hittade här. 1 burkar mascarpone (à 250 g). 1 burkar mascarpone ( 250 g)
Så har vi nu lyckats välja ut lite bilder från lördagskvällen då vi bjöd hem våra goda vänner Anne och Ingemar på middag, en middag som vi plötsligt fick för oss skulle ha ett italienskt tema
När jag skulle planera middagen vi skulle bjuda på i helgen var jag optimistisk när det gällde vädret såg jag framför mig hur vi satt på altanen i solen och njöt av maten, därför förberedde jag en nästan helt kall middag
Sedan skulle jag vilja passa på att tipsa er som precis som jag gillar bär. Jag avänder dem ofta i bland annat smoothies, som tillbehör till turkisk yoghurt på morgonen eller som på bilden tillsammans med våra Kesoplättar (klicka här för receptet dem dem)
Lite i sista sekund till ikväll kanske men jag tänkte tipsa om en enkel hallondessert, om inte till idag så kanske de kan vara något och smaska på till helgen
När jag frågade Elin vad vi skulle äta till efterrätt någon dag innan så var egentligen det enda kravet ifrån henne att det skulle vara något med choklad och jag kom på att churros var det bra länge sen jag gjorde så gav det som förslag och hon var lyrisk, det skulle vi äta
Jag försökte starta tidigt med att plocka fram lite ljusslingor och blomster, men silvret var kanske lite svart, duken hann jag inte stryka och nån dammråtta spökade säkert, men glöggen var varm, ljusen tända och maten god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.