Du kan fylla med vad du vill egentligen, och servera med en god sallad. Perfekt om du har lite olika rester i frysen, då är det bara att fylla de olika halvorna med resterna och toppa med valfri ost
Bläckfisk är fantastiskt gott och kan ätas på så många fler sätt än friterad i ringar (även om det tillsammans med vitlöksstinkande aioli är ett av mina starkaste festivalmatminnen någonsin)
Den här gången blev det en matig, lite grövre, glutenfri variant, som är lätt att ha att göra med, och som passar jättebra dels att äta som de är, dels att fylla med något smaskigt och kanske gratinera i ugnen
Mängder, smaker, jäsmedel, jästider, stora hål, seg skorpa osv osv. 3 dl vatten, 37 grader1 pkt jäst180 g manitoba creamBlanda ihop, se till att jästen löst upp sig, täck med plastfolie och låt stå i 30 minuter
Efter jobb blir det en timma på Form, på tallriken ikväll serveras en god kycklinggratäng och därefter kan man lugnt sjunka ner i soffan med en skål ostbågar och något gott vin i glaset
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Brun och ful mat men gott är det. Jag gillar köttfärs som råvara och att baka ihop en limpa med olika sorters fyllningar och härlig stekyta är ett bra sätt att använda det på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.