Häll mjölken över och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt ägg, olja, salt och socker. Tillsätt det mesta av det sparade mjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg
Såååå gott att äta nybakade och varma med smör på. Kan ju tyckas konstigt med tanke på att lovet är inne på sin andra dag och att jag verkligen längtat efter de där lååånga sköna sovmorgnarna som hör ledigheten till
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
vittbröd,. Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
Fyllda bröd med smak av pizza, tomatsås, riven ost och annat gott i. Men se till att inte ha för blöt fyllning, annars rinner det mesta ur, lagom är bäst
Dela degen i fyra delar och forma till runda bollar. Så här gör du 30 minuter Rör ihop alla ingredienser till en deg. Platta till eller kavla ut tills de är cirka 18 centimeter i diameter. 3 msk olivolja till stekning
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda ihop till en ganska lös, men smidig deg. Strö över lite rågsiktsmjöl ovanpå rutorna och grädda längst ner i ugnen tills de fått fin färg, 12-18 min
Bara att röra ihopa, platta till och steka ett par minuter på varje sida - enkelt och supergott. Sugen på nybakat bröd till soppan men inte tid att baka
Så smidigt, gott och nyttigt. Jag gör kanske någon rätt i min Crock-pot som ofta bara blir godare av att stå till sig någon dag i kylen, eller gör lasagne eller köttfärssås som jag fryser in, potatis eller rotfrukter vi ska äta senare i veckan kan skalas och läggas i vatten, etc
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.