Kryddstekt fläskfilé med honungrostade palsternackor och getostkräm2 person(er)300 g fläskfilé 1 tsk spiskummin 1 tsk paprikapulver 1 tsk anis 1 tsk fänkålsfrön 2 krm salt Palsternackor4 st palsternackor, små 0,5 tsk salt 0,5 krm svartpeppar, nymald 1 msk honung 1 msk olivolja 1 st tomat 1 st rödlök 75 g spenat, 1 ask Getostkräm50 g getost 0,5 st crème fraiche, lätt Gör så här
Sätt ugnen på 175º. Börja med rotfrukterna. Skala och skär alla rotfrukter i sockerbitsstora tärningar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 10 minuter tills de är nätt och jämt mjuka
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag. Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
Fläskfilé i god sås. 6 port. 800 gram fläskfilé1 tsk salt1 tsk grovmalen svartpeppar1 hackad gul lök2 dl crème fraiche2 dl grädde2 msk chilisås1 msk Worcestershiresås1 msk soja1-2 pressade vitlöksklyftor1½ msk rosepepparhackad persilja Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något
Dubbelmarinerad fläskfilé . Fortsättning på 40-års middagen. Efter lite beerpong så var det dags att slå sig ner för att äta lite, det var väldigt trångt men jag tror att alla lyckades med att äta från sin egna tallrik
I dag var det en sådan där dag då det fanns lite mer tid än vanligt över vilket brukar resultera i att det händer lite mer saker än vanligt runt omkring här hemma
1 fläskfilè. 1 fläskfilè. Hoppas att ni alla har haft en bra julhelg. För min del har det varit en mycket bra helg med massa god mat och julklappar ♥ dock kändes den lite för kort
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Det här receptet blev jag rekommenderad att laga, och det blev jag så klart nyfiken på. Jag gillar ju gratänger och grytor som är lätta att laga och gärna med lite sting i såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.