Hejsan på er i vintervädret,dagens middagstips är en räkgryta med sting i. Ingredienser för 4 personerca 8 hg oskalade räkor1 burk krossade tomater2 olika paprikor, tärnadeca 10 cm purjolök, strimlad3 msk olja1 msk curry2 vitlöksklyftor, pressade1 tsk paprikapulver½ krm cayennepeppar3 msk chilisås1 tsk salt1 krm malen vitpeppar4 dl grädde1 dl creme fraicheGör så härHetta upp oljan i en gryta
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven i bitar och strimla paprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Nu testade vi Rosendals kryddiga pepparkakor och testbakarna låter hälsa att degen smakar ljuvligt. ) De är verkligen riktigt kryddiga, men tappar lite bettet efter vändan i ugnen
Fredagskvällens mat bestod av en het räkgryta, det var allt lite drag i den. Hejsan. Vill man inte ha den så stark så minskar man bara lite på kryddorna
Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssås med en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
Så idag blev det en billigare hemlagad och kryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. I helgen blev det faktiskt lite krogen för hela slanten med ett besök på Jimmys Steakhouse i Stockholm
Recept på en gammal klassiker jag tillagade i helgen. Fortfarande lika god. )Ingredienser för 4 personer2 gula lökar1 grön paprika1 burk champinjoner1 msk mjöl1 dl chilisås3 dl grädde1 dl creme fraiche1 tsk salt1 krm svartpeppar1 krm curry1 krm chilipeppar1 krm cayennepeppar1/4 dl koncentrerad apelsinjuice1 kg räkorGör så härHacka löken och strimla paprikan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.