10 min
Tillagningstid 20 min Totala tiden 30 min Det kom ett paket med kryddor från Urtekram med diverse olika kryddor. Det var spiskummin, lökgranulat, mejram, mynta, salvia, vitlökspulver och kryddnejlika. Till en början hade jag tanke på att prova kryddorna i olika rätter var för sig men något fick mig att tänka om. Två kryddblandningar blev det. En som passar bra till kött och en som passar bra till fisk. Båda kryddblandningarna kan dessutom användas till ugnsstekt potatis. Författare: Mejas Mat Recept typ: Huvudrätt Maträtt: Spaniskt Portioner: 2 Ingredienser Fiskkrydda 2 tsk lökgranulat 1 tsk mejram 1 tsk mynta ½ tsk salvia Köttkrydda 5 kryddnejlika 2½ krm vitlökspulver 1 tsk spiskummin Bebis: 250 g potatis ½-1 tsk krydda Vuxen: 500 g potatis 2-3 tsk krydda Instruktioner Mät upp lökgranulat, mejram, mynta och salvia och lägg i en mortel. Mortla kryddorna till ett fint pulver. Lägg kryddnejlika, vitlökspulver och spiskummin i morteln. Mortla kryddorna till ett fint pulver. Skala potatisen och skär dem i grova skivor. Lägg ut skivorna på en ugnsplåt och sprinkla över potatisskivorna. Strö över krydda och ställ in potatisen att steka i ugnen i 170 °C i 20 minuter Låt svalna och servera bebis. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt.6-10 månader: Istället för att ugnssteka potatisen så koka den och mosa den. Blanda i lite skirat smör eller valfri olja. Krydda lätt ½ tsk och blanda samman. 3.4.3177
Vi har även provat Urtekramsnya Coconut serie med schampo, balsam, hudlotion och handkräm. För några veckor sedan fick vi ett fint paket med några av Urtekrams nyheter
Självklart kommer ni att få ett toppenrecept på semlor här på bloggen inom kort så att ni kan baka en egen variant till den “stora dagen” men fram tills dess tänkte jag bjuda på min egen variant på semla, men med en botten som är en riktig favorit…
Smaka av med mer kryddor. Grytan kryddade jag med srirachasås (se bild på flaskan längre ner) och för att hålla ihop smakerna kryddade jag även vitkålen med samma starka sås
Blanda resten av gräddfilen med färskosten och bred på det på tårtan, på sidorna och uppe på. Blanda 3 dl gräddfil med majonnäsen, dela upp blandningen i tre skålar
Rör ihop ägg, tomatpuré och grädde med köttfärsen och kryddorna. Därför tog jag inte någon tjusig matbild utan dokumenterade bara med mobilen riktad rätt ner i stekpannan
Ingredienser Portioner. 4 1/2 purjolök (à ca 200 g) 1 röd chili 250 g körsbärstomater 300 g spaghetti 1 riven vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 dl vispgrädde 2 tsk finrivet citronskal ca 200 g skalade kräftstjärtar 1 1/2 dl finriven parmesanost salt svartpeppar Vid servering dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
En klassiker (zucchinisnittar med skagenröra) och två nya rätter. Sätt ihop med en tandpetare. Här får ni recept på de två nya tilltuggen jag gjorde i år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.