Kryddblandningar med Urtekrams nya kryddor
Mejas Mat
Mejas Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ugnsplåt
  • 10 min Tillagningstid 20 min Totala tiden 30 min Det kom ett paket med kryddor från Urtekram med diverse olika kryddor. Det var spiskummin, lökgranulat, mejram, mynta, salvia, vitlökspulver och kryddnejlika. Till en början hade jag tanke på att prova kryddorna i olika rätter var för sig men något fick mig att tänka om. Två kryddblandningar blev det. En som passar bra till kött och en som passar bra till fisk. Båda kryddblandningarna kan dessutom användas till ugnsstekt potatis. Författare: Mejas Mat Recept typ: Huvudrätt Maträtt: Spaniskt Portioner: 2 Ingredienser Fiskkrydda 2 tsk lökgranulat 1 tsk mejram 1 tsk mynta ½ tsk salvia Köttkrydda 5 kryddnejlika 2½ krm vitlökspulver 1 tsk spiskummin Bebis: 250 g potatis ½-1 tsk krydda Vuxen: 500 g potatis 2-3 tsk krydda Instruktioner Mät upp lökgranulat, mejram, mynta och salvia och lägg i en mortel. Mortla kryddorna till ett fint pulver. Lägg kryddnejlika, vitlökspulver och spiskummin i morteln. Mortla kryddorna till ett fint pulver. Skala potatisen och skär dem i grova skivor. Lägg ut skivorna på en ugnsplåt och sprinkla över potatisskivorna. Strö över krydda och ställ in potatisen att steka i ugnen i 170 °C i 20 minuter Låt svalna och servera bebis. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt.6-10 månader: Istället för att ugnssteka potatisen så koka den och mosa den. Blanda i lite skirat smör eller valfri olja. Krydda lätt ½ tsk och blanda samman. 3.4.3177

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.