Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta med vit chokladmousse
Rör ner chokladsmeten i grädden och rör försiktigt ihop till en jämn och fin smet. Fördela smeten i fyra glas, skålar eller dylikt och ställ in i kylen
Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse
Chokladmousse tårta med mandel och hasselnötsbotten toppad med hallon spegel. Detta för mig mina kära läsare är höst på ett tårtfat med kraftiga mustiga smaker och kombinationen med fräscha hallon är klassisk och rent fantastisk
Garnera med jordgubbar. Nyårsaftons dessert blev en chokladmousse av vit choklad och mjölkchoklad. Gör först den vita moussen enligt nedan och häll den i glasen
Gör likadant med den mörka chokladen och häll den försiktigt över den ljusa chokladen i glaset. När chokladen har smält rör försiktigt i en äggula och ta bort från värmen
Chokladmousse2 gelatinblad 200 g mjölkchoklad 300 g vispgrädde (att koka upp) [3 dl] 1 vaniljstång 75 g äggula [5 st] 85 g strösocker [1 dl] 250 g vispgrädde (att vispa upp moussen med) [2,5 dl]
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.