Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Smält smöret och låt det svalna. Blanda päronspad, grädde och päronkonjak och rör ner i mjölblandningen tillsammans med smält smör
Vispa äggvitorna med ättiksprit och 1 dl av sockret till hårt, styvt skum. Vänd försiktigt ner resten av strösockret och bred eller spritsa ut marängen i en 20 cm stor cirkel på en plåt med bakplåtspapper
Börja med att hårdkoka äggen, 10 minuter, låt de sedan ligga i kallt vatten och svalna. Mosa leverpastejen, 1 tub majonäs och 2,5 dl vispad grädde i en bunke. Vispa 5 dl grädde och rör sen ner kaviarn och 1 tub majonäs. 2 lättmajonäs á 275 g. 10 ägg
Vad ska du göra i maj. Äntligen…MAJ. Älskar maj. Eftersom det både är bra för plånboken & miljön att välja mat efter säsong tänkte jag uppdatera er på maj månads godaste pärlor
Kiwi-krusbärsmarmelad1 liter snoppade krusbär6-8 skalade och skivade kiwi1 dl vatten7-8 dl syltsockerev 1 krm natriumbensoatKoka krusbär, kiwi och vatten i ca 10 minuter
Låt koka i ca 10 minuter. Åt denna soppan för första gången när jag var i usa för ett par år sedan. Sen åt jag det en gång när jag var ute och seglade med min far och hans fru i skärgården, då var dom självplockade
Fredag. Har ingen koll på dagarna riktigt men skönt är det att vara ledig. ). nu på morgon har vi besökt affären, tänkte gå runt hammarn med tjejerna men de regna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.