Tillsammans med den här krämigapolentan som fått koka i vitt vin och buljong samt smaksatts med tryffelolja, parmesan och färsk gräslök gjorde det inte sämre
Som jag skrivit om tidigare så har jag försökt att lära mig att gilla polenta. Förra gången som jag lagade polenta var faktiskt första gången som jag tyckte det blev gott (se det receptet här)
Krämigpolentamed ugnsrostade kikärtor, gremolata och confiterade tomater. En len, ostig polenta tillsammans med supersyrlig persilje- och citronröra, krispiga kikärtor och olivoljebakade tomater
Gillar kombon av den krämigapolentan, den söta pumpan den rostade broccolin. Vi lade småbladig sallad som en krans på tallriken , polenta i mitten allt annat på och avslutade med lite riven parmesan
Låt smälta så att polentan blir krämig. Jag hittade en förpackning medpolentagryn i skafferiet och insåg att det var alldeles för länge sedan jag lagade mat med just polenta
Det var inte helt altruistiskt som jag tipsade Pytte om krämigpolenta när hon var krasslig. Jag vet inte om det är för att konsistensen påminner om barndomens tröstande mannagrynsgröt eller för att det är en genuin ursäkt för att smaska i sig mängder med parmesan eller för att det bara värmer så gott och tar två minuter att tillaga som jag gillar polenta så mycket
4 Polenta 7 1/2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 1/2 dl polenta 50 g flagad parmesanost 2 msk smör eller margarin salt och peppar Fläskfilé ca 500 g fläskfilé 2 msk smör eller margarin Svampfräs 250 g champinjoner 1 tsk olja 1/2 kruka basilika 1/2 msk soja salt och peppar 2 tomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.