1 svamp,
blandad, t ex trattkantareller, skogschampinjoner, portabello
1
schalottenlökar
1
vitlöksklyfta
1 ost,
vällagrad, t ex präst- eller västerbottens-
1
smör
1
salt
1 svartpeppar,
nymald
1
mellangrädde
1 tryffelolja,
vit
1 persilja,
strimladKrämig pasta med svamp och tryffelolja Gör så här: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv osten. Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa ytterligare 2–3 min. Krydda med salt och peppar. Häll i grädden och låt puttra ca 3 min. Tillsätt tryffeloljan. Låt pastan rinna av och blanda ner den i såsen. Tillsätt osten och rör runt ordentligt. Servera i djupa tallrikar med persilja och rikligt med peppar.
Späd med grädde, vatten och viltfonden. Blir såsen för tjock späd med mjölk eller vatten. Stek ur vattnet ur svampen, tillsätt smör och lök, fräs tills löken mjuknat
Låt sjuda ihop till en sås och smaka av med salt och peppar. Salta och peppra. 1 Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. 2 Häll grädde i en kastrull och smula ner osten. 3 Värm olja i en stekpanna och stek lök ochsvamp tills något mjuka. 320 g pasta
400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon). 400 g tagliatelle eller annan pasta (glutenfri om så önskas, t ex gjord av råris). 1 gul lök, stor 4 vitlöksklyftor 400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon) 1 burk kokosgrädde á 400ml 3 msk tamari (eller annan soja) 2 msk färsk basilika, finstrimlad 2 msk färsk oregano, finhackad 2 msk färsk timjan, finhackad 160 g färsk bladspenat 2 msk olivolja, till stekning Salt svartpeppar. 400 g tagliatelle eller annan pasta (glutenfri om så önskas, t ex gjord av råris) färska basilikablad (valfritt)
The post KrämigPastamed Sparris ochSvamp appeared first on Sofia von Porat. Det blev en enkel krämigpastarättmed champinjoner som ger ett härligt tuggmotstånd och kontrast till den knapriga sparrisen
Vegetariska pastamed massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen
En riktigt krämigoch god räkpasta. Denna krämigaräkpastan är en favorit jag har. På bilden ser ni en enkel pastamed räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.