Krämig pasta med svamp och tryffelolja
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • pasta, t ex penne
  • 1 svamp, blandad, t ex trattkantareller, skogschampinjoner, portabello
  • 1 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ost, vällagrad, t ex präst- eller västerbottens-
  • 1 smör
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar, nymald
  • 1 mellangrädde
  • 1 tryffelolja, vit
  • 1 persilja, strimladKrämig pasta med svamp och tryffelolja   Gör så här: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv osten. Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Tillsätt lök och ­vitlök och låt fräsa ytterligare 2–3 min. Krydda med salt och ­peppar. Häll i grädden och låt puttra ca 3 min. Tillsätt tryffeloljan. Låt pastan rinna av och blanda ner den i såsen. Tillsätt osten och rör runt ordentligt. Servera i djupa tallrikar med persilja och rikligt med peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.