Se där enkrämig och god sås på ett kick. Krämigt och gott. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Gratängen går utmärkt att förbereda och sedan förvara i kylen eller frysen (om du fryser den blir det bäst att vänta med att gratinera den tills den ska serveras)
Jag hittade enriktigt fin sort av cocktailformat som jag använde. Har man bara crème fraiche, lite grädde och ost kan man trolla fram enkrämig pastasås
Isvatten, isvatten och hinkvis medisvatten. Att medelhavsländerna har sin siesta har nog Sveriges befolkning fått förklaring på så det räcker och blir över
Vänd sedan ner potatisen, hackad gräslök, dill och löj/sikrom och smaka av med salt och peppar. Jag måste bara tipsa er om enriktig höjdare – väl värd att prova – nästa gång ni ska äta stekt fisk
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.