Smaka av såsen med salt, soja och svartpeppar. Skiva svampen, hacka löken, chilin och paprikan. 400 g blandad svamp som champinjon, kantareller, shiitake el portabello. 400 g blandad svamp
Strimla kycklingen och stek den i smör, krydda med salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Klipp ner bacon i mindre bitar och stek, låt rinna av på hushållspapper
Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Krydda med salt och svartpeppar. Smaka av med salt och curry, beroende på hur starkt du vill ha det. Häll såsen i grytan med kyckling och låt det koka ihop smarrigt
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Nyckeln är (tror jag) är grädde med hög fetthalt, allting ska vara högt, då blir det krämigare. Jag tycker inte att man ska använda ” nyttig potatisgratäng ” eller ” potatisgratäng utan fett ” Utan en potatisgratäng ska vara krämig och fet och då blir den riktigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.