1. Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Köttfärssås. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och nötfärs tills färsen är helt genomstekt
Indisk mat är bland det godaste som finns och den här rätten är svårslagen. Trots fåtalet kryddor blir det en härlig smak av spiskummin, ingefära, vitlök och kummin
Den här försvenskade, krämiga, indiska linsgryta var riktigt smarrig. Indiska maträtter kan ibland vara rätt så kryddstarka och därför inte riktigt falla alla i smaken
Jajamän, så är det. Den här soppan hör nog till det mest inflammationsdämpande du kan stoppa i dig. Morötter, vitlök, lök, gurkmeja, ingefära och curry är alla exempel på mat med högt IFD-värde
Ingredienser Portioner. 4 2 morötter 1 stor gul lök 1 vitlöksklyfta 200 g vitkål 1 chilifrukt (t ex spansk peppar) 3 msk olja 1 1/2 tsk curry 1 tsk kanel 400 g kycklingfärs 400 ml kokosmjölk 2 dl vatten 1 hönsbuljongtärning salt och peppar 1/2 lime Till servering ris eller nudlar Lägg till i inköpslistan
1. Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Köttfärssås. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och nötfärs tills färsen är helt genomstekt
Minna tipsade om ett recept från ICA, indiskköttfärssås, som har blivit hennes favoritköttfärssås. -) Indiskköttfärssås600 g blandfärs2 morötter200 g vitkål1 stor gul lök1 chili1 msk köttbuljongpulver (eller 1 tärning)3 tsk curry1 tsk kanel2 tsk torkade limeblad400 g kokosmjölk2 dl vattenSalt, svartpepparSkala och skär morötterna i små tärningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.