Den här gången blev det pepparbiff tillpotatisenoch grönsakerna. Det sätt som jag tillagar grönsakerna på i ugnen gör att paprika och lök blir mer som kryddor eftersom de krymper ihop till nästan ingenting när vattnet dunstar
Servera exempelvis tillsammans med pressad potatisoch rårivna morötter. Det börjar ta sig nu, men jag väntar fortfarande på en ganska stor beställning av både småttoch gott till kontoret, och så länge den leveransen låter sig vänta så kan jag inte bli helt klar, men den kommer förhoppningsvis snart
Häll ner grädde + vitpeppar och dill i kastrullen och mixa till en slät puré. När potatisen är klar, tillsätt fisken som du delat i små bitar + ärtorna
Häll i Maizena lite i taget tills soppan har önskad konsistens. Bryn kycklingen i en stekpanna i lite matfett, skär sedan upp den i lagom stora munsbitar och låt rinna av på lite hushållspapper
Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatisoch purjolökssoppan till middag igår
Lägg ner fiskbitarna och låt de sjuda några minuter tills de är klara. Lördagsmiddagen idag blev en krämig pastasås med torsk- och laxtärningar smaksatt, såsen var med saffran och sambal oelek
Oftast när jag blir sugen på en krämig sås till pasta så blir det carbonara. Ös den krämiga såsen över nykokt pasta och riv över (jag menar ÖS över) parmesan/padano
Jag serverade med pressad potatisoch gröna ärtor. Skala och hacka dom och ställ dom åt sidan. Koka upp 5 dl vatten och en fiskbuljong. Lägg i torsk i mindre bitar och låt koka under lock i ca 3-5 minuter på svag värme. Vispa ihop 1,5 msk vetemjöl med 3 dl mjölk och låt koka i 3 minuter. Ha i 2 msk hackad persilja och ta upp fisken ur vattnet och vänd ner i såsen eller om ni hellre vill ha den brevid. 2 msk hackad persilja och
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.