Gör fyllningen. Blanda mjölk, gulor, socker och maizena i en kastrull och koka upp under omrörning. Dra av kastrullen precis före kokpunkten så att krämen inte skär sig
11 Jan. 21. 03. Krämbullar. 1kommentarer. Ännu mera bullar. 5 dl eko mjölk150g smör1,5 dl eko strösocker3 msk hel kardemumma, mortlad1 pkt jäst1 ägg2 tsk saltVetemjöl1 äggVaniljkrämJag la smör, jäst, socker, ägg och kardemumma i en skål Värmde mjölken till 37 grader och hällde det i skålenRörde tills smöret smältBlandade ner mjölet tills det blev en smidig deg, tillsatte saltet under tiden
Krämbullar Ca. . Nu är det verkligen bagarbarn här, som klappar takten och har bullfest. Har bakat två bullsatser på fyra dagar och i ett hushåll på två blir det en hel del bullar att stoppa i sig, det spelar liksom ingen roll att man har en extra bakfrys för den är också full
Recept. turkost. lör, 2013-08-17 12. 22. 60min. (0). Värm mjölken tillsammans med kardemumma till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken och rör om tills jästen har lösts upp
Några kallar dem solbullar, andra kallar dem för sockerbullar, krämbullar eller vaniljbullar. På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.