Augusti är här – en av årets härligaste månader, tycker jag. Jag menar, hur mysigt det än är när våren och försommaren kommer med sina ljusa kvällar kan det lätt bli lite stressigt
Kräftskiva, fast lite bakvänt. Vanlig är att man äter västerbottenpaj på kräftkalas men här har jag smaksatt kräftröran med västerbottenost och rostade fänkålsfrön
För några veckor sedan ordnade jag och min flatmate ett litet kräftkalas som blev himla lyckat. Vi var en salig blandning nationaliteter och alla var taggade som tusan att äta kräftor och dricka snaps
I helgen har min kompis Cecilia och jag gjort surkål. 8 kg ekologisk vitkål inhandlades på Bondens egen marknad i Umeå och sedan var det bara att sätta igång och skära och strimla
Augusti. tid för kräftkalas , men alla gillar inte att pilla och såsa de där hela kräftorna, då är det bra med en färdig Kräftstjärtscocktail med lite gott till
Det är dags att prova ett nytt recept till helgen. Kladdkaka sätter sig fint på höfterna även om man väl inte direkt är rädd att falla ur formen så kan det bli ett bra projekt med barnen
Varje år någon gång i slutet av augusti eller i början av september brukar vi ha kräftskiva. Och nu i helgen var det dax att bjuda till kräftkalas som blev en mycket trevlig och god tillställning i goda vänners sällskap
Rackarns nu tror jag att jag håller på ha dåligt minne. Har ju helt glömt bort att visa pajen som vi fick när vi va på kräftkalas i slutet av augusti hos grannarna på gatan
Maken har via sitt jobb varit på Visingsö och fiskat kräftor i Vättern. Kom hem på fredagen med nästan 3 kg krälande svarta kräftor i en papplåda med blöt jutepåse över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.