Vispa ihop de övriga ingredienserna och häll över köttet. Ugnsstekt kotlett medsambal oelek ochgräddeRecept för 4-8 personer8 fläskkotletter2 dl crème fraiche5 dl vispgrädde2 tsk sambal oelek1 dl japansk soja3-4 pressade vitlöksklyftorLägg det råa köttet i en ugnsfast form. 8 fläskkotletter
Jag brukar oftast göra på kotlettermed ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 500 g brysselkål 3 morötter ca 600 g tunnskivad kotlett 1/2 msk olja salt peppar 2 dl smetana 1 dl mjölk 1 msk senap 1 tsk dragon Lägg till i inköpslistan
Blanda crème fraiche, grädde, sambal oelek, buljong och ost. I fredags gjorde jag en riktigt god kyckling- och grönsaksgratäng med halloumi ochsambalsting
Häll på grädde, fond och soya och smaka av med kryddor och ev. Placera dem sedan i en ugnsfast form och pensla den med smält smör och strö över en blandning av ströbröd och kryddor
Men de absolut godaste kotletterna, vare sig du köper dom med ben eller benfria är dom som får bräsera i en god buljong så dom blir riktigt möra, smakrika och saftiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.