Bottna en ugnsfast form med soltorkade tomateroch olja. När du är nöjd med resultatet lägg på skivor av chevré och brödkuberna (tänk hamburgerprincipen dvs lager på lager) Låt osten smälta
Idag får du alltså förslag på en alldeles vanlig korvgryta, som fått lite förstärkning av morötter, vitlök ochkörsbärstomater på burk, samt lite extra piff med ett lantbuljongpulver med indisk kryddning
Serveras väl med kött eller kyckling samt till yoghurt. Ta en liten kastrull och häll i de krossade tomaterna, tillsätt en nypa socker, lite salt och pressa ner vitlöken, koka upp och låt koka några minuter
Gör ett likadant lager medtomatskivornaoch avsluta med resten av aubergineskivorna. Täck aubergineskivornamed den hackade löken och strö över hälften av de italiensk örterna och häll över hälften av den resterande olivoljan
En liten buffé blev det med kyckling, lax, ett par foccacior, couscoussallad och så den här rostade auberginenmedtomatoch fetaost - ett mycket enkelt tillbehör som smakar utmärkt i solskenet
Shakshuka är en frukosträtt som härstammar från mellanöstern och nordafrika typ, rätt lik den mexikanska frukosträtten huevos rancheros, där man helt enkelt pocherar ägg i en tomatbaserad sås och äter med bröd
Lägg i tomater, kapris, oregano och låt det fortsätta steka på medelvärme, rör om regelbundet. Stek aubergine, lök, vitlök och paprika på medelvärme i oliv oljan i en vid gryta eller stekpanna, låt det steka länge och bli mjukt
Bottna den medaubergineröranoch lägg på sejen skuren i portionsbitar. Förra vintern köpte jag storpack med ryggfilé av sej, nu fick jag nöja mig med vanliga mindre filéer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.