Blanda snabbt samman ingredienserna till mördegen, margarin, socker, mjöl. Klappa ut mördegen med mjölad hand, så den täcker botten i en bakpappersklädd långpanna (30x40 cm) och går upp drygt 1 cm på kanterna av pannan
I Nummer 13 av Damernas Värld bakade jag ett jobb med lager på lager desserter. Många av er har efterfrågat recepten, så här kommer de i sin fulla längd
Det italienska köket har inspirerat kulturer över hela världen och idag finns det italienska restauranger och pizzerior i så gott som varenda svensk småstad
The Italian kitchen has inspired cultures all across the world, and today there are Italien restaurants and pizerias in pretty much every little town and village in the west
Blanda svarta bönor, buljong, fisksås, ostronsås, sesamolja och socker i en liten skål. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och fräs hälften av vitlöken under omrörning på medel-värme tills den är ljust brun
Antal portioner. 4 500 g potatis av fast sort 2 msk matolja 1 gul lök i 4 klyftor 3 skalade vitlöksklyftor 2 cm färsk ingefära, grovt hackad 1-2 grön chili i bitar 1 msk pressad citron 3 kryddnejlikor 1 lagerblad 2 hela kardemummakapslar 1 tsk gurkmeja 1 kanelstång salt 1 tsk garam masala färsk koriander• Skala, skär potatisarna i bitar
1. Skär tofun i 6 cm långa, 4 cm breda och 1/2 cm tjocka skivor. 2. Värm oljan till 150 grader i en wok. Tillsätt tofun och fritera drygt en minut eller tills den blivit ljust gyllenfärgad, ta upp med hålslev och lägg åt sidan
Bo cai dou fu tang - Spenat- och doufusoppa. bo cai - spenatdou fu - doufu, tofu, bönost. 1 block doufu (250-300g). Skär doufun i tärningar ca 2x2 cm. Lägg i doufu och soja och låt koka på inte alltför stark värme i 2 minuter. 1 block doufu (250-300g)
Rimbobullar påminner mig alltid om ”lite äldre damer” som bjuder på bullar en sommardag. När jag var liten var det alltid denna typen av bullar som det bjöds på hos dem
Ryggbiff med ädelostsås. Var så sugen på en rejäl biff och mustigt rödvin denna fredag, vilken tur att jag då kikade in på Coop Extra som hade en liten skylt med 199 kr varje fredag för ryggbiff och entrecote, närproducerat och allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.