På buffén hade jag även pimiento de padrón, en speciell sorts gröna minipaprikor som steks eller grillas på hög värme tills skalet blir en aning bränt och de blir mjuka, serveras sedan med flingsalt på
Och ibland så blir det bara pasta och halloumi = smidigt, snabbt och mättande. Plus eventuella grejer som råkar finnas hemma för att piffa upp det hela
När marängsmörkrämen har svalnat och är slät, tillsätt vaniljsocker och florsocker. Krämen blir mycket god och kan användas tillatt spackla tårtan som ska sen täckas med marsipan, sp, mmf
Äsch skit samma, godsaker är till för att njutas av och det gör jag minsann och speciellt när det smakar så in i hoppsan gott att jag knappt kan sluta äta
Lägg ett bakplåtspapperöver tårtbottnen för att förhindra att ytan blir för välgräddad. Det första baktipset jag skulle ge en nybörjare i köket är att kolla att alla ingredienser är finns tillgängliga innan man sätter i gång att baka
Min filosofi är att det som kan tas tillvara i en närmiljö ska komma till nytta i köket. Att tänka på när det gäller fläder är att niga för Hyllefruen som bor i busken som man tar blommorna ifrån
Laxsoppa återkommer jag till hela tiden, älskar verkligen lax och att kombinera den med grädde eller kokosmjölk och saffran i en soppa blir verkligen gott
När du provat är det svårt att gå tillbakatill vanligt ströbröd – kom ihåg att jag varnade dig…. Det blir inte samma krispiga yta, men absolut äggfritt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.