Till den här busenkla pastarätten kokade jag en egen ostsås men om man känner sig stressad och vill korta ner tillagningstiden ytterligare finns färdig ostsås att köpa, typ "Kelda fyra ostar"Tortellinigratäng med salami, broccoli och basilika4 portioner 500 g tortellini, valfri fyllning, gärna färsk1 finhackad gul lök75 g salami i bitar250 g broccoli1 kruka färsk basilika4 dl mjölk2 msk vetemjöl4 dl riven lagrad ostSvartpeppar Till garneringCocktailtomaterBasilika Gör så härKoka pastan något kortare tid än enligt förpackningenLåt pastan rinna avMjukfräs löken i lite olja utan att den får färgLåt salami och broccoli fräsa med på slutetRör ut mjölet i lite av mjölken i en kastrullTillsätt resten av mjölken och låt koka under vispning i 3 minuterBlanda ner det mesta av osten (spara lite till gratineringen)och rör tills den smältLåt INTE såsen koka merBlanda ner lökblandningen i ostsåsenTillsätt rivna basilikablad Smaka av med svartpepparHäll upp pastan i smord gratängformSlå över såsen och toppa med lite extra ostGratinera i 225 grader i ca 10 min Garnera med cocktailtomater och basilikabladVariant med ädelost och bacon 4 portioner
Igår fick jag o Annelie äran att baka bagels, något av det godaste man kan äta i brödväg. Bara ordet bagels får mig att längta tillbaka till Usa och staden New York - världens bästa stad
Jag tror nästan någon varit krasslig konstant här hemma. Vårt november och december har, precis som förra vintern, varit fyllt av förkylningar, magsjuka och andra krämpor
0 är en idrottsmans dag inom en konditionsgren och summan du får fram visar det energiintag du behöver för att din kroppsvikt skall vara konstant vid den aktivitetsnivå du anger
För några veckor sedan hade vi en stor fest här hemma och närmare 30 personer var bjudna. Vi kom fram till att pajer skulle bli perfekt buffé mat tillsammans med en pastasallad, en grönsallad och focacciabröd
Igår stod jag i köket nästan hela dagen, och jag är riktigt nöjd med några av recepten jag gjorde. Jag bakade bland annat mina nyttiga kanelbullar till min mormors födelsedagskalas, men gjorde lite ändringar och de blev suveränt goda
Häll i lite i taget av den varma sockerlösningen i äggviteblandningen under konstant vispning (detta moment får gärna ta 10 min, häll bara lite sockerlösning i taget, och vänta nån minut mellan varje gång)
Häll tillbaka i kastrullen och på låg värmen under konstant omröring rör du tills blandningen börjar tjockna lite och häll det över chokladen, häll i cognac
Låt sjuda upp och rör konstant. Så här i starten av säsongen känns det helt rätt. Det ligger i tiden. Det luktar vår och jag har redan känt doften av grill
Så, det är bara att se till att den där kaffekannan är på konstant laddning och att väskan är utrustad med alvedon och nässpray, så ska det förhoppningsvis gå bra ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.