Pecannötter som först rostats i stekpanna tills en varm doft spridit sig i köket, och som sedan fått karamelliseras med både socker och salt, för en perfekt smakblandning
Len, krämig och fantastiskt god pannacotta med kondenserad mjölk som ger en underbar smak av kola. Dekorera pannacottan med lingon eller andra bär innan servering
Häll alla ingredienser i en stekpanna och slå på medelvärme. Rör om så att allt blandas och fortsätt sedan röra kontinuerligt medan sockret smälter (och täcker nötterna ordentligt)
Det blir en helg i Åre med svärföräldrarna och det ska bli skönt att åka lite skidor, slappa i en fjällstuga, fika på Åre bageri och ladda batterierna för två välfyllda jobbveckor framöver
Desserten var en kolapannacotta som var perfekt len och hade en mycket god kolasmak. Sila genom fin sil om du vill vara säker på att bli av med kardemummarester
Vid servering, vispa moussen fluffig, toppa Pannacottan med moussen frukt och dajm 6-8st,. 3dl grädde, 100gr mörk choklad, serveras med clementiner eller hallon och dajm
Fyll det förgräddade skalet medpecannötterna och häll över kolan. Idag är det lördag och jag kom mig iväg på en kompisfika nere på Lilling Cottage med en god vän
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.