Ingredienser Portioner. 4 ca 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras med kokta pantoffler och pipparrotssås
4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmad fläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Eller köper ni rimmadskinka eller ni kanske köper färdigkokt som bara behöver griljeras. Skinkan vi gjorde, nu efter jul och nyår, från grunden smakar så mycket godare än den färdigkoktaskinkan vi åt till jul
Koktrimmad fläsklägg med potatis i krämig senapssåsKlassiska smaker med fläsk och senap. stick en gaffel i köttet och när den släpper lätt är det färdigkokt
Serverade torskryggen med nykokt potatis och svensk grön sparris, tomatbitar och dillemulsionen. Hade portionsbitar av torskrygg i frysen som jag tog fram och lade i en 7-procentig saltlag (3,5 cl salt och 5 dl kallt vatten) och lät den tina samtidigt som den fick dra åt sig av sältan i lagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.