Ringla mörk choklad med en liten sked över kokostopparnaoch låt stelna. 2 Rör ihop kokosflingor, smör, socker, ägg och apelsinskal (endast det orange) och låt stå 10 min. 3 Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma till toppar och grädda mitt i ugnen 10–15 min
Lägg pannkakorna på en tallrik och toppa med äpple, pistagenötteroch jordnötssmör. Och eftersom kanel och kardemumma är bästa vänner med äpple, så fick de också hänga på
1 apelsin, rivet skal och lite saft. 50 g smör 0,5 g saffran [1 förp] 110 g ägg [2 st] 85 g strösocker [1 dl] 200 g kokosflingor [5,5 dl] 5 g vaniljsocker [0,5 msk] 1 apelsin, rivet skal och lite saft 200 g mörk choklad, smält
Juliga kokostopparmed smak av saffran och apelsin. kokostoppar,. Klä en plåt med bakplåtspapper. Dofter så som nygräddade pepparkakor, saffransbröd och struvor sprider sig i köken
Vi har fått rejält med snö i veckan och de enda som verkar tycka det är toppen är våra australienska före detta utbytesstudenter som vi skickat bilder till
Tycker det är så himla kul att baka småkakor och dessa klassiska kokostopparna valde jag att smaksätta med lite apelsin och garnera med mörk choklad för att få fram lite mer smak
Häll upp i en smord och bröad form med löstagbar botten. Jag använde pistagenötter som topping men det går precis lila bra med andra nötter om man föredrar det
Jag smaksatte min med saffran, mortlad kardemumma ochpistagenötter – en riktig god kombination. Lägg den tillsammans med den kondenserade mjölken, saffranet, smöret och kardemumman i en kastrull
Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage. Vill man inte göra den glutenfri så funkar detta recept utmärkt med vetemjöl
Toppa med jordgubbar och servera direkt. Finhacka pistagenötteroch strö över marängen. Vispa äggvitor och pressad citron i en skål tills det blir en toppig massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.