De äggfria kokosmuffinsarna jag bakade igår är en storfavorit hos Isak. På Facebook ställde jag en fråga i morse där jag undrade om mina läsare trodde att det skulle bli en bak- eller städdag för mig i detta dåliga väder
Idag ville jag skapa ett recept på kokosmuffins med en hemlig gömma av choklad. Jag tycker om att baka och när man väl har börjat baka med LCHF-ingredienser är det svårt att sluta
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en muffinsplåt eller använd stora muffinsformar. Ju större, desto bättre. Blanda samman ingredienserna till kokosblandningen till en smulig massa
I söndags bakade jag och barnen därför kokosmuffins med smak av citron och hallon. Receptet är en variant av ett tidigare recept här på bloggen – Kokosmuffins med chokladgömma
Börja med att vispa ägg och socker poröst. Smält sedan smöret och häll i äggsmeten. Blanda i resten av ingredienserna och rör om tills det är en slät smet
Sätt ugnen på 200 grader. Placera 12 pappersformar i en muffinspanna fördjupningar. Om du inte har en muffinspanna så använd 12 dubbla pappersformar i stället
De här kokosmuffinsen innehåller, kanske lite ovanligt nog, yoghurt som ger dem en smula syrlighet. Kokosmuffins(ca 10-12 st)125 g smör2 1/2 dl råströsocker2 ägg3 1/2 dl vetemjöl1 1/2 tsk bakpulver2 dl kokosflingor1 1/2 dl yoghurt1 nypa vaniljpulver (eller ca 1 tsk vaniljsocker)Sätt ugnen på 175 grader
Mycket lättbakade muffins med kokos och apelsin. Riktiga sommarmuffins. Ca 20 stycken2 ägg2 dl strösocker2 3/4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver50 g smör eller margarin1 dl apelsinjuice2½ dl kokosUgnsvärme - 200 graderVispa ägg och socker pösigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.