Kokosmjölksoppamed grön currypastaI denna soppa är det en hel rad smaksättare. Alla bidrar de till att skapa en fin syrlighet och hetta, som passar så bra ihop med den fetare kokosmjölken
Lägg fiskbitarna överst, krydda med peppar. Lätt och god fiskrätt, där det parallellt lagades en gräddig anrättning till barnen smaksatt med buljong, peppar och gröna ärtor
2 är det gott med potatis till detta. 2 pers Ca 208 kcal/pers. 50 g gul lök, 1 klyfta vitlök, 250 g krossade tomater, 1 burk bönor, saft o rivet skal av ½ citron, 2,5 dl vatten + ½ fiskbuljongtärning, 0,25 tsk socker, salt o peppar, 250 gr fisk = 2 x 125 gr bitar, ev lite dill
Något jag fått dille på det sista är kokosmjölk, vilket är lite underligt med tanke på att jag för ett halvår sedan mådde illa av bara tanken på kokosmjölk
Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Ingredienser Portioner. 4 6 skalade och tärnade potatisar 3 skalade och tärnade morötter 1 skalad och hackad lök 2 skalade och finhackade vitlöksklyftor 2 tsk timjan 2 msk olivolja 500 g krossade tomater 5 dl fiskbuljong (vatten buljongtärning eller fond) salt och peppar 1 citron 400 g hokifilé eller torskfilé, tinad och tärnad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Krydda fiskfileérna runt om med sockret och saltet. Smaksätt såsen med salt och peppar. Lägg upp torskfileérna på varma tallrikar och servera dem med såsen och hackade ägg
Smaka av med salt och servera till fisk och potatis. 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Koka potatisen i lättsaltat vatten i en stor kastrull ca 20 min, tills den är mjuk
Rätten funkar fint även med â€gammalâ€potatis. En riktigt god fiskrätt som är lätt att laga. Den tar lite tid eftersom potatisen ska bli klar i ugnen men det är ju bara vänttid och inte arbetstid
Hacka löken och fräs med smör och olja i en traktörpanna. Pressa ut limejuicen och häll ner vatten, matlagningsyoghurt/crème fraiche och grädde tillsammans med buljongtärningen
4 400 g kolja eller hokifilé 3 medelstora laxfiléer (à 140 g) 6 medelstora potatisar 1 l vatten 1 fisk- eller grönsaksbuljongtärning 2 1/2 dl lagalätt eller matlagningsgrädde 3 msk konc hummerfond 1 msk tomatpuré 150 g sockerärtor 1 burk flodkräftstjärtar i lake (à 385 g) malen vitpeppar 1 knippe gräslök Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.