Idoltävlandes stämmor från tv-apparaten blandas med snor och den yngstas rop efter snytpapper. Brodern suckar över lillasysters ständiga fräsande och den tredje - modern försöker nå tvkontrollen för att höja ljudet ett snäpp för att lugna den lite irriterade stämning som råder mellan sjuksoffa och Idolengagemang
Du kan välja andra bär, eller kanske valfria nötter/mandel om du hellre föredrar det. Chokladen jag använt är av märket Grenada och den är garanterat mjölkfri
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Toppa med rostad mandel. Rosta mandeln i stekpanna. Rör ned florsocker och mandeli den vispade sojagrädden, tillsätt sherry lite i taget och rör om väl
Vispa smöret med socker, florsocker, vanilj och oboyen. 150 g smör1 ½ dl socker½ dl florsocker2 tsk vaniljsocker1 ½ msk oboypulver6 dl havregryn½ dl mjölk½ dl kaffe150 g vit chokladGör så här
Tänkte dela med mig av det här mjölkfria receptet på våfflor. Men jag är inte sen med att följa traditioner, så länge det involverar sylt och grädde, i varje fall
Hursomhelst, den här moussen är heltmjölkfri - och glutenfri förstås - och passar därför de flesta. En del mjölkfri mintchoklad innehåller soja, så om du inte tål det det föreslår jag att du försöker hitta en neutral choklad (från Plamil eller Bonvita t ex) och i stället smaksätter med några droppar pepparmyntsolja
När du har två bottnar så låter du dem kallna helt, under tiden gör du fyllningen. Sätt ugnen på 175 grader och smörj sedan en (eller två, om du har) formar med avtagbar kant. 4-5 dl Goo green havrevispgrädde
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.