1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder
Ett fat kommer lastat med. Vad kallar ni dessa kakor. När jag växte upp hette det Fiffirutor, medans i makens släkt kallas de Moccarutor, vilket även jag säger numera, medans i Leilas a piece of cake benämns de som Kärleksmums, samt i Sju sorters kakor kallas det för Snoddas
Terminen har gått till sin ända och det är dags att gå in i sommaren och samla ny kraft. En av de sista dagarna på jobbet hade vi planeringsmöte hela dagen, och det kan ju lätt bli lite segt och tröttsamt, så jag bakade en cheesecake för att hålla oss på lite bättre humör
. Den här kakan måste väl vara en klassiker ändå som gått från generation till generation. Jag hämtade dock detta recept från nätet för längesedan, då jag inte haft någon att fråga om det
Idag har jag för ovanlighetens skull tillbringat dagen i köket. ) Jag skämtar med er. Jag har alltså tillbringat dagen i köket men det är ju inte så ovanligt
Recept. godis1963. sön, 2013-10-06 17. 39. 20min. (0). blanda allt till en deg utom syltenlåt stå kallt 2 timmarrulla till runda bollargör ett hål i mitten fyll med syltgrädda i ca 10 -15 min på 160 grader
Idag är det vintersolståndet. YES. Nu vänder det. Jaja, det dröjer tills vi kan kasta långkalsonger och broddar, plocka tussilago och brista ut i det berömda vårskriket (ni vet det där som Ronja Rövardotter bara var tvungen att få ur sig när våren hade anlänt), men ändå
Segknapriga favoriter – chokladkolasnittar med flingsalt. Glad Valborg allihop. Hoppas att solen skiner på er idag och att ni inte behöver frysa alltför mycket