Dessa puppies blir klara på ca tre veckor och ska ätas med en skopa glass. Anette som fick dessa, hälsar även att det blev en väldigt god drink av spadet tillsammans med Loka jordgubb/ananas
Jag har inte tidigare provat på att koka körsbär i sockerlag, men härom dagen blev jag sugen på något gott och med bigarråer hemma i kylen blev det äntligen dags att prova på att göra sockerlag och koka bigarråer
Att göra sina egna popsicles eller isglassar som det även kallas för här i Sverige, är nog något de flesta har testat att göra både med bra eller mindre bra resultat
Servera till desserter eller till våfflor med vispad grädde. Skölj körsbären och lägg dem i sirapen. Förvara svalt och se till att körsbären alltid är täckta av lagen
Riv av skalet av citronerna och apelsinen utan att få med det vita. Pressa ur saften i en kastrull, men behåll ett par matskedar för att röra samman med redningen, låt saften koka upp tillsammans med skalen, 2 dl socker och smöret i ett par minuter. Vispa ihop de 2 äggen med en gaffel, vispa ihop med krämen i kastrullen
Vispa upp grädde med socker och vanilj. Koka upp alla ingredienser utom körsbären. Häll massan över körsbären och ställ i kyl, gärna ett par dagar innan servering
Körsbär, ostkaka och kamomillEn klassisk ostkaka som serveras med svarta körsbär, kamomillgrädde, mannagrynsflarn och kamomillknoppar samt toppas med harsyra
koka ihop rödvin med socker och vanilj, häll på urkärnade körsbär och låt vila över natten i kallt. Njut med en bit chokladkaka, vispad creme fraiche eller grädde, mums
Om man inte har turen att ha ett eget bigarå/körsbärsträd hemma, (eller som vi, har ett som endast gav tre stycken små stakars bigaråer i år) så är faktiskt de man kan köpa underbart goda de med
Marsalakokta körsbärmed en klick panna cotta formad som ett ägg. Koka upp vatten, socker och vaniljstång och koka till sockret löst sig och lagen börjar koka med bubblor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.