Hemmafrun, eller Lotta som hon egentligen heter, bloggade om ett recept på räkbollar med chilibuljong i veckan, men var inte riktigt nöjd med sin buljong utan uppmanade allmänheten att komma med egna förslag på en god hemkokt buljong
När den kokar, lägg ner kräftorna. Det är viktigt att vattnet inte hinner bli för kallt, det ska koka upp rätt snabbt när kräftorna lagts i, därför kokar jag i omgångar
Skala räkorna och spara skalen till buljongen. Lägg räkorna i en skål och ställ den i kylen. Lägg räkskalen på en plåt och rosta dem i ugnen i ca 10 minuter
Biryani är en risrätt full med härliga indiska smaker som kan göras på många olika sätt. Rätten kommer ursprungligen från Persien (nuvarande Iran) och den kom till Sydasien tillsammans med persiska hantverkare och andra resenärer för många herrans år sedan
Den årligen återkommande internationella sparrisfestivalen närmar sig med storm steg och den kungliga grönsaken, sparrisen, är den grönsak som får stå i centrum under ett antal intensiva veckor här framöver
Snabblagat behöver INTE betyda mindre gott. Den här krämiga räksåsen kom till när både J och jag kom hem sent från jobbet och verkligen var vrålhungriga
Vår kosthållning har verkligen varit ganska påver den senaste tiden. Ingen tid till inspiration eller matlagning och näringsintaget har mest handlat om att hålla hungern borta och blodsockret uppe
Jag kokar aldrig sparris. Peppar, peppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Under tiden potatisen kokar, gör kantarellsåsen som räcker till två plankorCa 3 dl färska kantareller i mindre bitar1 finhackad gul lökEn klick smörKnappt 1 msk vetemjöl2 dl gräddeUngefär 1/2 tsk kinesisk sojaSalt och vitpeppar
Vispa ihop grädde, creme fraiche och fiskbuljong utan att såsen kokar. Idag har jag äntligen testat en fiskgratäng, som jag egentligen hade tänkt laga förra veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.