Skira äggen. Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Vispa samman äggulor, socker, mjölk och grädde. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och tillsätt genom att sikta i det genom en sil så att alla klumpar försvinner
Smula ner jästen i en skål och tillsätt 1 tsk socker och 1 msk mjölk och blanda samma noga. Ställ åt sidan en stund på varm plats så att jästkulturen kan komma igång ordentligt (denna metod är bra också vid brödbak)
Märk locket med obakad leverpastej och dagens datum, frys sedan in dem för tilllagning vid behov. Leverpastejen ska stekas i ett vattenbad mitt i ugnen på 225* i ca 45 min, kontrollera med en potatissticka om den är färdig
DANSKA FRIKADELLER. För att variera köttbullarna kan man ibland koka dem till frikadeller. Med ris och en stark currysås får man en enkel men spännande vardagsrätt
Smet i formar innan gräddning. På bakersta raden så ser ni ett gäng färdiggräddade. Swish in i frysen. ). Vi gjorde en egen variant men vi läste lite olika recept för inspiration
I går började vi förberedelserna inför julfirandet en smula, Håkan tog så att säga jobbet med sig hem och ställde sej att göra leverpastej på sin lediga dag
Snabblagad leverpastej400 gram findelad kycklinglever1 gul lök finhackadsalt och peppar25 gram smör till stekning2 dl grädde100 gram smör1 tsk torkad timjan0,5 dl färsk finhackad persilja1 konservburk sardeller med kapris1 msk whiskyStek levern i rikligt med smör, tillsammans med hackad lök
Pärs danska rågbröd med solros- och pumpafrön. Detta bröd kräver en hel del passiv tid men belöningen blir så mycket större när du väl kan plocka ut det rykande, väldoftande och nygräddade brödet från ugnen
Smält margarinet. Häll mjölk i margarinet och låt det bli fingervarmt (37 grader). Smula jästen i en bunker/skål och tillsätt sirapen och låt jästen smälta under omrörning
Hittade ett recept hos Marianns lchf, på leverpastej som man inte behöver baka i ugnen. Jag gjorde om det ganska mycket och här nedan kommer mitt recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.