Knäckpaj till jul och nyårsdessert kanske. Jag tänkte avslutningsvis bjuda på en liten julklapp från mig till dig nämligen ett gudomligt recept på Knäckpaj, vad passar bättre till jul och nyår
Recept. Camilla Mellquist. mån, 2013-07-08 14. 38. 30min. (2). Blanda smält smör, havregryn och vetemjöl. Blir lite kletig men ta en slickepott och smeta ut i en pajform och förgrädda i 225 grader ca 10 min
Ugn 150 grader. Hacka ihop mjöl, socker, smör, socker och äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, ca 25 cm i diameter, gärna med löstagbar kant
Degen. 2 1/2 dl mjöl100 g smör2 msk socker1 äggula Fyllning. 2 ägg1 1/2 dl farinsocker1 dl sirap1 tsk vaniljsocker1 krm salt100 g smält smör2 dubbeldaim Blanda ihop mjöl, socker, smör och äggula och arbeta ihop till en deg
Äntligen är "helgen" avklarad, och nu är jag ledig en dag, vi har haft mycket trevligt på jobbet, vi har bakat knäckpaj på rabarber,jordgubb, bananer, rullrån med chokladfyllning åååå den var himmelsk, sedan har vi spelat bowling på avdelningen med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.