Dagarna fram till jul har en tendens att interiktigt räcka till för allt man villhinna med, som att baka t ex, så jag var inte sen att testa det busenkla recept på havrekakor med choklad som Karin med bloggen Karins kök delade med sig av häromsistens
En knäckig rabarberpaj med vitchoklad och mandel. Välkommen härliga vår och välkommen rabarbertider. Hacka chokladen grovt och strö den över rabarberna
Dels kan jag inte motstå vitchoklad, och jag är oerhört svag för choklad-saltsmakkombinationen, men sen försöker jag också äta mer havre då det är bra för min mage, så jag kunde bara inte låta bli att baka dessa
Tycker ni om havrekakor så tycker jag absolut att ni ska prova chokladhavrekakor. Chokladhavrekakor. Lägg därefter i alla ingredienser utom hackad chokladi bunken, rör ihoptill en smidig massa
Jag har bakat dessa kakor ett par omgångar under julledigheten, jag har serverat dem enkla som kaka, jag har brutit dem på mitten och haft dem till dessert och så har jag som nu, lagt dem dubbla med smält choklad emellan
Ringla smält choklad över kakorna när de svalnat. Rör rumstempererat smör och råsocker flor smidigt. Tillsättövrigaingredienser och arbeta samman till en deg
För att frysen inte skulle eka helt tomt på fika, så svängde jag snabbt ihop dessa enkla havrekakor. Just nu vill jag tillbringaminstamöjligatidi köket och istället bara vara utomhus och njuta av rena rama sommarvärmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.