snarare mandelkladdkakamedäpple till kvällsfikat denna söndag. Vispa ihop med elvisp till en smet. Kärna ur äpplet och skiva det i tunna skivor och lägg ner i mitten på smeten
Servera med ex vaniljsås. Klyfta och kärna ur äpplena. Fördela äpplena ovanpå smeten. Smörj och ströa med kokos en pajform, ca 22 cm i diameter. 2 äpplen
Blanda bakpulver och mjöl och vänd ner i smeten tillsammans med smör och mjölk. 11 st äpple. 5 dl mjölk 1 st äpple 1 msk maizena 1 msk strösocker 1 tsk kanel Toscasmet 100 g smör 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1. 1Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. 1Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor
Dessa var riktigt mumsiga, De har en knäckig-kolaaktigt smak. Krydda äppletmed kanel. ) Äpplena bidrar med perfekt sötma och smak och hasselnötterna bidrar med lite krispighet
Om man på hösten har trädgården full av äpplen som är så sådär sura så att man inte kan låta bli att grimasera, så är det med andra ord ett gyllene tillfälle att göra något av dem
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj medknäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där. Skala under tiden 4-5 äpplen, gärna lite hårda och syrliga, och skär dem i tunna klyftor. Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. Grädda i 200°C i ca 25 minuter, äpplena ska vara nästan klara
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj medknäckigt täcke. För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
Eftersom det är äpplets dag så tänkte jag bjucka dig på mina godaste bakverk medäpplen. Först ut är den här underbara knäckiga äppelpajen med hemkokt vaniljsås
Det känns extra roligt att baka med sona egna äpplen. Den är enkel att göra och riktigt god tillsammans med vaniljsås eller glass, jag valde hemgjord vaniljsås
15-6 st äpplen. 1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.