Knäckig rabarberpaj – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 11 dl fiberhavregryn
  • 12 dl vetemjöl
  • 12 msk råsocker
  • 11 msk vatten
  • 12 äpplen
  • 15 dl skivad rabarber
  • 11 1/2 dl råsocker
  • 11 1/2 msk vetemjöl
  • 12 1/2 dl mellangrädde
  • 150 g hackade hasselnötter
  • 150 g hackade valnötter
  • 150 g mandelspånArbeta ihop smör, havregryn, mjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en låg veckad pajform med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen minst 1 timme.
  • 1 Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.
  • 1 Skär äpplena i klyftor, behåll skalet. Lägg äpplen och rabarber i pajskalet.
  • 1 Smält smöret till smeten. Tillsätt socker och mjöl. Häll i grädden, lite i taget, och rör till en slät smet. Koka upp och sjud under omrörning några minuter tills smeten tjocknar.
  • 1 Blanda nötter och mandelspån. Strö hälften av blandningen över äpplena och rabarbern. Häll på kolasmeten och sist resten av nötblandningen.
  • 1 Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.