I slutet av gräddningstiden blir bröden snabbt brända om man inte är vaksam - så håll ett extra öga på brödet de sista minutrarna om du inte vill ha svart knäckebröd
Servera med ett rejält knäckebröd med ost. Att inte ha en påse pytt i panna i frysen den där dagen när man faktiskt hinner göra väldigt mycket och alldeles för sent kommer på att lunch-vore-nog-bra-innan-klockan-blir-för-mycket
Det första jag gav mig på var en omgång knäckebröd, vilket vissade sig vara ett utmärkt val. När den fått stå över natten är det en betydligt större kompakt klump som väntar på en
Då gör du så att du häller ut det mesta av surdegen och fyller på med lika delar mjöl och vatten. Sätt på locket men stäng inte helt så att luft kan pysa ut
Som påläggpå pizzan valde jag en egengjord tomatsås, rödlök, salami, mozzarella, färska tomater, oliver, hemgjord pesto, ruccola, torkad oregano och olivolja
Gotlandslimpa påsurdegPortioner. Bryt ner pomeransskalen i en skål och häll på kokande vatten. Knåda in surdegen och låt stå övertäckt med plast till nästa dag
Jag gör självklart mitt morotsbröd påsurdeg. Detta gör du för att mjölet ska ha chans att svälla och absorberar mer vätska, på så sätt behöver du tillsätta mindre mjöl och resultatet blir ett saftigare och lättare bröd
Och ett av mina favoriter bland Jans bröd är hans knäckebröd. Jag har gett mig påsurdeg en gång tidigare, men trots att jag vårdade dem så ömt, dog dem ut och sedan dess har jag inte provat igen
Vänd upp på väl mjölat bakbord. *Börja med surdegen, 1 msk surdegsstart + 200 g vetemjöl + 200 g vatten, som ska stå varmt i ca 12 timmar (t. Tryck ut (knåda inte) till ca 55 x 30 cm och dela i 6x2 bitar ca 9x15 cm, lägg på 2 bakpappersklädda plåtar och låt jäsa (gärna ångjäsa) i minst 3 tim alt. 400 g (ca 3,5 dl) surdeg*
Har man ingen egen surdeg ståendes hemma och puttrar så finns det att köpa färdiga surdegar i påse i din mataffär, väldigt smidigt om man har svårt att hålla en egen vid liv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.