Blanda samman pajdegen i matberedare och klä en pajform, c. a 24 cm i diameter. Lägg på äppelskivorna. Blanda samman knäcksmeten i en kastrull och koka upp
Servera kakan som den är eller med en klick lättvispad grädde. Den otroligt goda nöttoppingen gjorde jag genom att koka ihop 0,5 dl vardera av grädde, socker, 0,25 dl sirap och lika mycket honung tillsammans med 50g smör
Receptet är Stina Patetsos,hon var med i mästerkockentävlingen ifjol. Nöttoscan gjorde jag lite ruffligare,skalade inte nötterna utan hackade nötterna med skalet på
Att äta nyplockade röda vinbär i en djup tallrik med mjölk ger mig lyckorus så gott är det samtidigt som det även väcker barndomsminnen från mormor och morfars trädgård där vi satt på gräsmattan och åt kvällsmaten så
Blev kanelsnäckor medtoscatopping. Skär rullen i bitar, som läggs med snittsidan uppåt på en plåt. Blev sugen på att testa något nytt när det gäller vetebullar
Pensla kransen med ägg och lägg på toscafyllning. Toscatoppingen och mandelfyllningen räcker till två kransar samt kringlor eller en krans och fler kringlor
Ljummen, serverad med en klick vispgrädde, passar den även som dessert. Toscatopping. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dessa växelvis med vattnet
Gör Toscatoppingen. Nu blev det inte så men när jag hade lille V på besök härom veckan så ställde vi två till med kakbak, kakdegsätning och tillslut det stora kakkalset tillsammansmed Vs ”gammo” (gammelmormor)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.